Leo de Wijs (bakenius) wrote,
Leo de Wijs
bakenius

 • Music:

Enchanted

To all Disney enthusiastics on my friendlist: (Eyes especially luna_puella and ilona)

I recently acquired the soundtrack to the new Disney 2D animation/life action hybrid Enchanted and put a smile on my face so broad it almost runs off.

The movie or what I've seen of it seems a pretty much sugarcoated romantic comedy taking a shot to the typical Disney (animated) Princess movies. But a sense that this parody might be done with style I got when I heard the soundtrack. Which is awesome. It's Alan Menken & Stephen Swartz back in full force.

Just listen to this.

It's Menken's persiflage of his own early style of Disney scoring (Think Little Mermaid, Beauty & the Beast) thickened with some broad Andrew Lloyd Webber-ish musical tricks and typical wishful-speech-going-into-song bridges very reminiscent to classics like Snow White and Cinderella. It's a musical patchwork of old Disney songs cliches, and yet it sounds fresh and powerful. (I'm telling you, if you play this a few times you'll be humming it for days!)

'The working song' is another excellent example of this.

It fills me with so much joy to hear some satisfying new Menken material (I still think Home on the Range was horrible.) This stuff makes me hopeful that Disney is heading in the right direction again. :)

And for the real enthusiast, here an excerpt of the musical score. More Classic Menken you can not get. :D

But anyway... I can't wait to actually see the movie that is accompanied by such brilliantly jolly music.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 14 comments
Ik zit vanavond om half acht in de bios. Ik heb er zo'n zin in!
Wat ik er tot nu toe van gezien heb heeft me al erg enthousiast gemaakt. Het verhaal an sich zal me vermoedelijk weinig kunnen boeien, maar ik vermoed dat er heel veel dingen in zitten die voor een béétje Disneykenner hilarisch zullen zijn. Dat Disney zichzelf in deze film op de hak durft te nemen is iets dat erg goed uit kan pakken. Want Disney is gemakkelijk te parodiëren, maar Disney is natuurlijk het állerbest te parodiëren door Disney zelf.
Enorm bedankt voor het posten van stukjes van de soundtrack; ook hier hebben we zojuist van oor tot oor zitten grijnzen.
*zucht*
Was het maar al vanavond!
(Trouwens: laat even weten wanneer jij er naartoe gaat! -x-)
Hoezo? Zodat ik mijn bevindingen kan delen?
Of zodat ik voor een tweede keer kan! :D
Nog drie-en-half-uur.
Heh, ik ga nu zelf morgenavond ook al. Maar als de film echt aan de verwachtingen voldoet kunnen we altijd nog voor de herhaling gaan. :)
Disney heeft zichzelf eerder op de hak genomen. Ze nemen het hele fenomeen beroemd zijn op de hak in Hercules. Vooral in het stukje waarin Hercules een actionfigure getoond krijgt. Het is niet zo expliciet als Enchanted maar wel in die richting. Maarja ik ben wel benieuwd ondanks ik nu wel een beetje genoeg heb van het ironische sprookje. Wanneer houden bedrijven daarmee op hebben we het ironische sprookje nou niet genoeg gezien. Ik bedoel eerst dat geneuzel met Shrek en al die klonen daarvan en nu Disney zelf?! Ik heb hem niet gezien de film en ik hoor goede dingen... het is gewoon het woord sprookje, ironie en disney... en in die combinatie die me weer skeptisch maken. Maar we zien wel Leo zal me vast enthousiasmeren om hem eens te zien.

Grtz Lars
Ik vind het juist wel fijn dat na al die bergen ironische sprookjes van de afgelopen jaren Disney het nu 'es zelf gaat doen.
Je kunt het misschien zien als mosterd na de maaltijd, maar het lijkt mij juist erg gaaf dat na een hoop inferieure films nu dan werkelijk de studio, met de tekenaars en de componisten aan de slag zijn gegaan. Misschien valt het reuze tegen, maar ik verwacht het niet. :)
Overigens heeft Disney zichzelf natuurlijk wel vaker een klein beetje geparodiëerd. In Hercules inderdaad, maar er zijn sowieso wel wat van dat soort elementen te vinden in de films van de afgelopen tien jaar.
Nu draait het voorál daarom. :)
Nou... het hangt helemaal af van of ze de personages wel als vlees en bloed behandelen. Het gevaar van ironie bij dergelijke parodie films is dat je je niet echt kan inleven in de personages omdat ze er doorslaan. Maar wederom, ik heb goede hoop, en tevens heeft deze film geen epishe pretenties: het is maar een romcom. ;)
Ik ben erg benieuwd naar Enchanted, het lijkt me een behoorlijk fris concept van Disney om aan de ene kant wat losser over zichzelf (en sprookjescliche's) te zijn (ik vond de manier waarop Dreamworks eigenlijk vooral uit wrokkigheid van de werknemers in Shrek de draak stak met de ex-werkgever een beetje flauw hier en daar), en aan de andere kant weer eens een over-the-top live-action film te presenteren (na een paar remakes met Lindsay Lohan was het wel weer eens tijd voor iets origineels en Disney-vrolijks).

En Susan Sarandon als de heks is natuurlijk iets om extra naar uit te kijken ;)
Ik ga helaas de eerste week van de kerstvakantie pas, met sol_nuada, maar nu zit ik er toch over te denken om stiekem eerder al in mijn eentje te gaan. ;) Ik download de echte liedjes nog maar niet, ik wil me in de bioscoop laten verrassen, maar Storybook Ending klinkt veelbelovend!
Kijk, ik had niet zo'n intresse in Enchanted totdat ik toevallig tegen de soundtrack opliep. Want anders had ik ook liever de liedjes niet gehoord.

Nu zit ik echter straks met de vreemde situatie in bios dat ik een nieuwe film zie waarvan ik de liedjes al van kan meezingen. Achja, het moet maar. ;)
Ik ben bang dat ik te veel rondhang op Wikipedia en Jim Hill Media. Dan kun je niet om al die dingen heen. :P Maar ik ben ook geïnteresseerd in Enchanted sinds ik weet dat er 2D animatie in zit, en dat Alan Menken de soundtrack verzorgt. :)
Ohooooooooh.
*glim*
Ik ga beslist nog eens!
Nu slapen. :)