Leo de Wijs (bakenius) wrote,
Leo de Wijs
bakenius

  • Mood:

My 15 minutes of fame

Mensen, ik heb het momenteel te druk om na te denken, maar ik wil jullie toch een kleine update geven van wat er allemaal gaande is in mijn bescheiden leventje.

- Ik kom zaterdagavond op televisie. In een programma van AT5 welteverstaan, het Amsterdamse tv kanaal. AT5 wil graag verslag doen van het Amsterdamse animatie festival Klik, en het leek hun leuk een Amsterdamse animator uit te lichten. Dus komt er zaterdag ochtend een cameraploeg over de vloer om een interview met me op te nemen. Mocht je geen AT5 ontvangen, de uitzending is, na wat ik heb begrepen, ook nog een week online te bekijken op de website van AT5. Maar ik zal er nog over posten.

- De organisatie van het Klik festival zijn aardig bezig mij steeds te betrekken in de media want maandag werd ik ook al gebeld door verslaggever van de Metro om mijn mening over de Nederlandse animatie te geven en stond geciteerd in de dinsdag editie van de regio Amsterdam. Ik zal het artikel eens in scannen zodra ik er even de tijd voor vind.

- Ik ben sinds verleden week vrijdag een zelfstandig ondernemer met een BTW en Kvk nummer zodat ik legaal freelance klussen kan aannemen. Dit betekend hopelijk een zeer lucratieve aanvulling op het salaris van mijn part time baan maar ook dat ik kennis ga maken met de wondere wereld van boekhouden en inkomstenbelastingen. Maar Leo de Wijs Visual Productions is een feit.

- Alles wat Alexander met het orkest in Keulen aan muziek wil gaan opnemen met het WDR radio orkest is nu gescored en uitgewerkt tot ouderwetse bladmuziek. Maar net weer op de valreep natuurlijk aangezien alles aan het paaseiland project griezelig ambitieus is, zo ook de muziek. Zonder de hulp van collega componist Joram Letwory (de 'huiscomponist' van Marissa ;)) die zorgvuldig de partijen uitschreef die Alexander nog geen uren daarvoor gecomponeerd had was het zeker niet gelukt. Nu maar hopen dat we alles met het orkest kunnen opnemen... we tenslotte meer dan een kwartier aan scoremuziek en slechts een halve dag de tijd met het orkest.

- De WDR/ARTE gaat een programma maken over Alexander naar aanleiding van de muziekprijs die hij gaat opnemen deze maand. Marin zal in dit programma ook vertoond worden en zal te zien zijn in heel Duitsland en Frankrijk; de non-exclusieve rechten die zij daarvoor van ons moeten krijgen levert ons ook weer een behoorlijk zakcentje op als alles goed gaat. De uitzending hiervan is medio november, en ook dit zal online te bekijken zijn, ook hier zal ik nog wel nader bericht over geven.

Het lijkt allemaal in een stroomversnelling te raken de laatste tijd, ongelofelijk. Maar goed, vannavond begint het Klik, en ik heb nog een honderd dingen te doen voor Marissa hier is (haar film seasons draait daar ook!) dus ik ga maar weer snel door hier!
  • Post a new comment

    Error

    default userpic

    Your IP address will be recorded 

  • 7 comments